4/12/2016

Näin se taas vuosi vierähti, eikä tänne saanut matkoista mitään kirjoitettua =) Meni hermot iPadin kanssa, johon ei saanut järkevästi kuvia kamerasta siirrettyä ja sitten jäi koko blogin kirjoittaminen. Viime kesänä lopullinen reitti meni Singaporesta Langkawille. Sieltä suunnaattiin paatilla Penangille, josta lennettiin ja mentiin paatilla Perhentianin saarille. Tämän jälkeen Cameron Highlands ja Kuala Lumpur. Lopuksi vielä mäkkärissä aamupalalla, varma valinta ilmaiselle WiFille, raapastiin lennot Balille, jossa oltiin viimeiset päivät ennen 40 tunnin lentoja ja odotusta takaisin Singaporen ja Istanbulin kautta Suomeen.

Reissu oli ensimmäinen "oikea" reppureissu 2,5 vuotiaan tyttömme kanssa ja kaikki sujui oikein hyvin. Aiemmin Aasiassa ihmiset aina tuntuivat olevan hieman kyllästyneitä länkkäreihin, mutta jotenkin nyt lapsen kanssa reissaaminen on ollut oikein antoisaa. Paikalliset tulevat mielellään juttelemaan ja lapset leikkivät keskenään vaikkei yhteistä kieltä vielä olekaan. Hieman enemmän menee aikaa ja rahaa majapaikkojen kanssa säätämiseen, koska ei viitsi montaa tuntia raahata kiukuttelevaa lasta perässä ja etsiä sitä euron halvempaa kämppää.


Reissun ehdottomia kohokohtia olivat Perhentian saaret rentoine meininkeineen rauhallisella rannalla, iloiset ja ystävälliset ihmiset ja erinomainen ruoka. Tytön mielestä parasta oli Balilainen tanssi, jota pappa ei kuulemma osaa esittää, eikä ihme!

-J










No comments:

Post a Comment